Herman Erbé

300_herman.jpg

Herman Erbé groeide op als kind van jeugdherbergouders en maakt muziek sinds zijn kindertijd. Toen hij 17 was begon hij met optreden voor een groter publiek, en raakte al snel bekend door talentenshows te winnen met zelfgeschreven liedjes. In 1975 verscheen zijn eerste solo LP, De Potsenmaker.

WEBSITE www.hetgemaal.nl/

Van 1982 tot 1996 vormde hij samen met Joseph Custers het duo Circus Custers. Hij schreef diverse (kinder)theaterprogramma's, en werkte mee aan TV programma's. Hoogtepunt was de Edison in 1992 voor (juryrapport:)........liedjes, die opvallen door verfrissend taalgebruik.... waarin problemen van kinderen op een volwassen manier zijn beschreven...
Vanaf 1997 ging hij verder zonder Joseph. Solo, maar al snel ook samen met anderen
Hij speelde jug bij de Volendamse formatie Ugly Duckling. Met Hakim maakte hij een theaterprogramma voor kinderen: Smoesjes. Met Johan Hoogeboom een cabaretprogramma voor volwassenen. Met zijn band Herrie maakte hij muziektheater voor kinderen. Met zijn band Herrie maakte hij de CD: Herrie met de Sint. Hij schreef en speelde in 2003 een wekelijks lied voor de VPRO TVserie Groeten uit Nederland. Met Bert Koster samen vormt hij, het duo wisselt de grappen van Bert af met de ballades van Herman.
Hij verhuisde in 2002 van de Amsterdamse grachten naar het Friese platteland.
Herman blijft liedjes schrijven en treedt nog regelmatig op. Solo, als duo met Co Vergouwen en met zijn band, bestaande uit Co Vergouwen (toetsen), David de Marez Oyens (bas), Mark Eshuis (slagwerk) en Tim Langedijk (gitaar). In 2009 verscheen hun Zoenen van Chocola.