John F. Klaver fusion and blues

John-F. Klaver is gitarist, zanger en muziekdocent. Op 11-jarige leeftijd begon hij met gitaarspelen, geïnspireerd door Gary Moore, Jimi Hendrix en Robben Ford. Na zijn VWO-studie volgde John muziektheorie- en gitaarlessen aan de University of the Pacific in de USA. Terug in Nederland vervolgde John zijn studie aan het conservatorium van Amsterdam. In 2007 formeerde John zijn trio, wat later zijn band zou worden. In 2008 komt het eerste album getiteld ‘Jetpepper’ uit. Het tweede album ‘Coming Back For More’ komt uit in april 2011. Dit album was een groot succes en werd verkozen tot Best Dutch Blues CD 2011.

300_a1970707456_16.jpg

300_john_klaver.jpg

 

In 2011 wint John met zijn band ook de Dutch Blues Challenge en is daarbij gekozen tot Beste Bluesband van Nederland. Ditzelfde doet John nogmaals in 2013.
Het zesde album, komt in 2017 uit en toont de diversiteit van de John F. Klaver Band, want dit album toont grote Nashville-invloeden door de verscheidenheid in gitaarsounds en songwriting.
Eind 2019 komt het eerste deel van ‘Organic & Sustainable Bluesjams’ uit. Dit album staat in het teken van de duurzaamheid van verschillende bestaande en originele nummers en ook spelen er veel bijzondere gastmuzikanten mee waardoor dit album misschien wel een modern-classic genoemd kan worden. De John F. Klaver Band heeft inmiddels op diverse grote festivals gespeeld, zoals Moulin Blues, Ribs n Blues, IBC Memphis en Big Rivers. Ook als support act voor Dana Fuchs, Johnny Winter en Matt Schofield heeft John’s band opgetreden. 
WEBSITE:www.johnklaver.nl