Mobile-Food-Cart

Stichting Doe Iets werkt nauw samen met MSC om op de Filipijnen verschillende vormen van ondersteuning te bieden .

MSC werkt o.a. aan het mogelijk maken van studies voor kinderen afkomstig uit arme gezinnen.  Een van hun centra, op het zuidelijkste eiland Mindanao waar de armoede het grootst is,  steunt ruim tien studenten die afkomstig zijn uit de armste en meest gemarginaliseerde families van de gemeenschap. De ouders zijn niet in staat onderwijs van hun kinderen te betalen. 
Ze hebben een concrete oplossing bedacht om deze uitdaging te overwinnen.  Het klinkt simpel en dat is het ook.
Pizza en shoarma verkopen.
De productie en verkoop van deze producten wordt uitgevoerd door de studenten, waarbij de winst direct wordt gebruikt om hun collegegeld en andere behoeften op school te betalen.
Dit is één manier waarop het centrum hen ondersteunt in hun opleiding en tegelijkertijd in hun levensonderhoud helpt te voorzien. Helaas is de verkoop van de voedselproducten op de huidige manier niet voldoende. Door meer de markt op te gaan kan de verkoop gestimuleerd en de opbrengst verhoogd worden.

De foto is slechts een voorbeeld

Het plan is nu om een mobiele voedselkar in te zetten om zijn aanwezigheid op de markt te vergroten en meer biologische champignonpizza en shoarma te verkopen. Deze mobiele voedselkar zal door de stad, langs scholen en nabijgelegen gemeenten rijden die een potentiële markt hebben.
De mobiele voedselwagen zal de hele week volgens een roterend schema op de verschillende locaties staan en zal de planning aanpassen aan de plaatsen waar veel vraag is. Op weekdagen zal de mobiele voedselkar op de scholen en universiteiten in de stad staan en in het weekend buiten bij kerken en in parken.
Het team dat deze mobiele voedselkar zal beheren, bestaat uit een kok en een assistent die de klanten zal begroeten, bestellingen zal opnemen en de bestellingen zal serveren. Dit personeel bestaat uit niemand minder dan de studenten zelf. Zij zullen beurtelings de dienst draaien.

Om dit voorstel uit te voeren is een totale financiering van Php 350.000,00 ( € 6.000,-) nodig. Het benodigde bedrag zal worden gebruikt voor de mobiele kar, keukenbenodigdheden, voedselaankopen en bijbehorende vergunningen en licenties. De mobiele kar zal naar schatting Php 250.000,00 ( €4.250,)-bedragen, en de resterende kosten worden geschat op ongeveer Php 100.000,00 ( €1.750,-).