De Doe Iets Festival methode

De Doe Iets Festival methode

Festival Doe Iets is een klein festival dat grootse dingen wil doen. 
Groots in de zin van betekenisvol. Er is een doel maar dat heiligt niet alle middelen. 
Stichting Doe Iets zet zich in voor mensen in de Filipijnen die wel wat ondersteuning kunnen gebruiken. Het had ook Zuid-Amerika kunnen zijn of een Afrikaans land, maar Kees Swinkels wees de weg. Hij was missionaris in de Filipijnen en oom van Ingrid en Charles Heiszler. Door zijn onuitputtelijke  inzet voor mensen die ver onder de armoedegrens moeten leven in erbarmelijke omstandigheden met nauwelijks voorziening, slechte hygiëne, gebrek aan onderwijs en nauwelijks perspectief op verbetering in een land dat voor hen weinig doet, inspireerde hij ons om ook iets te doen voor deze mensen. Zijn optimisme, geloof, realiteitszin en betrokkenheid bij de medemens was hartverwarmend. Om onder die moeilijke omstandigheden te kunnen blijven werken en hoop te houden had hij ook de gedachte dat je moet doen wat je kunt maar zorg daarnaast ook dat je  jezelf niet vergeet. Als jij het niet volhoudt valt de ondersteuning weg die je geeft en help je daar niemand meer mee. Voor de Stichting Doe Iets vertaalde hij dat als :”Doe jullie uiterste best maar zorg dat jullie er zelf ook plezier aan beleven”.
Die opdracht werkt door in hoe we als stichtingsbestuur werken. Ze werkt ook door in hoe we met elkaar omgaan,  in hoe het festival er uit ziet, in de dingen die we doen samen met de vele vrijwilligers, in de doelstelling  en in de programmering van het festival.
Fondsenwerving is een belangrijk doel, samen een mooi festival beleven ook.
Daarom  maken we een festival waarmee we voldoende financiële middelen kunnen ophalen en dat voor bestuur, vrijwilligers en bezoekers ook nog eens een feestje is.
Daarom programmeren we liefst origineel, creatief, gepassioneerd, live, speels en inspirerend. En dat zie je terug op de podia en in de aankleding van het terrein.
Balanceren tussen opbrengst en beleving.